Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe lokalizacje które mogą pojawić się jeszcze w tym roku.
Do końca roku pozostały niecałe 2 miesiące. Jakich jeszcze nowości w tym okresie możemy spodziewać się na Flipperowej Mapie Polski?

Zacznę od najbardziej oczekiwanej lokalizacji czy nowego Flipp Clubu w Siemianowicach Śląskich, którego otwarcie planowane jest na 22 listopada. Wcześniej, 6 listopada, odbędzie się tam turniej w ramach Otwartych Mistrzostw Polski w grze na flipperach Polish Pinball Open 2025. Jutro planuję umieścić osobny, obszerny wpis poświęcony tej lokalizacji, więc na razie w tym miejscu zaparkuję temat [Obrazek: 1f609.png]

Kolejna lokalizacja to Grzybek - Pub, Flippers, Food. Na temat tego miejsca zbyt wiele nie wiem (tylko tyle ile można wyczytać ze stron lokalu) ale wydaje mi się, że szykuje się naprawdę fajna miejscówka. Grzybek jest (w zasadzie będzie) zlokalizowany w centrum Szczecina, mają pojawić się tam maszyny z lat 80 i 90. Ile będzie flipperów, na razie nie wiadomo ale pięć tytułów zostało już zapowiedzianych: Jungle Lord (!!!), Dracula, Road Show, Road King, i Black Rose. Nie podano także daty otwarcia ale skoro już zwożą maszyny to zgaduje, że ten termin nie jest jakiś bardzo odległy [Obrazek: 1f609.png] Trzymam kciuki za ten projekt bo - jak już wspomniałem - zapowiada się bardzo ciekawie.

Kolejne dwie lokalizacje to dwa nowe salony Arcade Bee.

Pierwszy to zapowiadany już od dawna Kraków Unity Center. Pierwotnie otwarcie było zaplanowane chyba na lato 2025, wiec jak widać opóźnienie jest spore. Niedawno na fanpage Arcade Bee pojawił się film z tego miejsca, na którym widać stan prac. Czy otworzą w tym roku, trudno powiedzieć. Na razie nie wiem ilu maszyn można się tam spodziewać, raczej na pewno będą to Sterny (jak we wszystkich innych lokalizacjach tej sieci).

Czwarta miejscówka to ponownie Arcade Bee ale w Warszawie. Sieć posiada już dwie lokalizacje w Warszawie: Złote Tarasy oraz Blue City.
Do niedawna w ZT stały dwie maszyny: Avengers i Rush, które parę dni temu zostały przewiezione do BC, gdzie aktualnie jest 5 flipperów. W samych Złotych Tarasach na chwilę obecną niestety nie ma ani jednego flippera a szkoda, gdyż jest to świetnie zlokalizowane miejsce. Mam nadzieję, że to tylko stan przejściowy i flippery do Złotych Tarasów z czasem wrócą.
Wracając do clou czyli do nowej – trzeciej warszawskiej lokalizacji – Hali Koszyki. W kilku artykułach krążących po sieci można przeczytać, że otwarcie planowane jest na przełom 2025 i 2026 roku. Lokal ma mieć aż 800 metrów kw. Mam nadzieję, że będzie to coś w stylu wrocławskiego Salonu Arcade Bee - gdzie stoi 7 (do niedawna najnowszych) flipperów Sterna. Jeśli nowa miejscówka Arcade Bee faktycznie będzie przypominać wrocławską to w segmencie lokali z flipperami „na wrzutkę” pojawi się bardzo mocna konkurencja dla Zagrywek.

I wiadomość dosłownie z ostatniej chwili czyli piąta lokalizacja. Zaraz po nowym roku w Gdańsku zostanie otwarte Gdansk Arcade Museum, gdzie pojawi się aż 20 flipperów. Patrząc na aktualne lokalizacje czyli Warszawę i Kraków myślę, że raczej na pewno można spodziewać jakiś nowych Sternów w wersji Premium [Obrazek: 1f642.png]

Ile z tych lokali zostanie otwartych tym roku? Na razie pewnik jest tylko jeden – FlippClub. Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe miejsca.

Fajnie, że pojawiają się nowe lokale z flipperami czy wręcz lokale flipperowe. Oznacza to, że popularność tych maszyn jest nadal trendem wzrastającym a to na pewno bardzo cieszy wszystkich członków naszej społeczności [Obrazek: 1f642.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości