Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Warszawa] Warsaw Arcade Museum
Warsaw Arcade Museum
Al. Jerozolimskie 200

King Kong Premium
Elviras’s House of Horrors Premium
Foo Fighters Premium
Godzilla Premium
Strangers Things PRO
Congo
Popeye
Bad Cats
Diner
The Sopranos
WCS 94
Elvira and the party monsters
Scared Stiff
The Addams Family
Theatre of Magic
Attack from Mars
BOP

Cennik: Bilet Open - 90 PLN1 godzina - 60 PLN, 2 godziny - 80 PLN.
(dodatkowo parking płatny powyżej 3h)

Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Czwartek: 14:00-21:00,  Piątek 14:00 - 22:00, Sobota: 11:00-22:00, Niedziela: 11:00-20:00

Dodane w dniu 22 czerwca 2024 roku przez NEX
Odpowiedz
Byłem w tej nowej miejscówce. Bardzo dużo maszyn arcade, niektóre całkiem fajne.
Co do pinballi to z 4 nowych maszyn Sterna mają aż 3 maszyny w wersji PREMIUM: Foo Fighters, Godzilla, Jurassic Park.
Stranger Things jest w wersji PRO.
Z tych maszyn tylko Godzilla ma aktywnego Stern Insidera.

Płaciłem 90 PLN za bilet całodniowy (w tygodniu są różne promocje, które można sprawdzić na stronie https://www.warsawarcademuseum.com, np. w środę bilet całodniowy dla osoby dorosłej kosztuje tylko 60 PLN)
Odpowiedz
Top miejscówka! Sama wielkość salonu i fajny wystrój robią wrażenie od wejścia. W środku mnóstwo automatów arcade i aktualnie 16 flipperów – nie było Demolition Man i Transporter the Rescue. Wszystkie nowe STERN'y są w wersji premium i z włączoną funkcją Stern Insider, co było miłym zaskoczeniem.

Pierwszy raz miałem okazję ograć JAWS i przyznaję, że gra jest naprawdę świetna – jeśli będziecie mieli okazję, polecam spróbować. Większość flipperów w bardzo dobrym stanie technicznym, choć trafiały się wyjątki – WCS94 i Monster Bash zaliczyły kilka restartów, a WCS w zasadzie za każdym razem. Trochę psuje klimat, ale poza tym – super.

Trzy godziny zleciały błyskawicznie, głównie przy flipperach, ale szczerze? Miałem lekki niedosyt, bo atmosfera i maszyny wciągają jak diabli. Pomimo moich miernych flipperowych umiejętności na kilku grach pozostał mój nick Wink Na pewno będę wracał. Jedyny minus to ceny – bilet open to 90 zł, co boli, ale we wtorki wszystko jest za pół ceny, więc warto wybrać się właśnie wtedy.
Odpowiedz
Samo miejsce robi wrażenie, efektywne malowidła na ścianie, dodajace klimatu.

Z Flipperów szczególnie przypadła mi do gustu "nowa Elvira" i rodzinka Sopranos 
Stranger Things w wersji PRO, też zrobił na mnie wrażenie. Za to Monster Bash, wolę w wersji klasycznej.
Jaws, mam wrażenie że za łatwy. Ale jeszcze do niego wrócę. Same flipperki w dobrym stanie.
Odpowiedz
Do Krakowa wyjechał Monster Bash a z Krakowa przyjechały The Addams Family oraz Theatre of Magic. 
Szkoda, że nie te starsze czyli Space Invaders, Paragon, 
Whirlwind, Centaur,  Fathom i Hotdoggin Wink
Odpowiedz
Jaws I Jurassic Park pojechały do naprawy.
Odpowiedz
(24/12/2025, 18:58)MKN napisał(a): Jaws I Jurassic Park pojechały do naprawy.

Nie. Wyjechały do Gdańska, gdzie w styczniu otwierają nową lokalizację (Gdansk Arcade Museum). Aktualnie w Warsaw Arcade Museum jest juz tylko 17 flipperów.
Odpowiedz
Podwyżka. Aktualne ceny:
1h - 70 PLN
2h - 90 PLN
Open - 100 PLN
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości