Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Warszawa] Zagrywki
Nie byłem, nie wiem, czy należy. Chętnie zapoznałbym się z opinią któregoś z mistrzów. Jednak podtrzymuję intencję swojego posta - maszyny są po to , żeby sprawiać radość każdemu graczowi.
I'm not totally useless. I can be used as a bad example.
Odpowiedz
Nie było moją intencją aby kogokolwiek urazić, opisałem jedynie swoje subiektywne odczucia odnośnie ustawień fliperów w Zagrywkach.
Na pewno nie zaliczam się do mistrzów ale coś tam trochę z tymi dwoma buttonami ogarniam.
Niedaleko Zagrywek w Cybermachinie stoi Star Wars, nie raz zdarzało mi się tam zrobić ponad miliard punktów a czasem bywało prawie 2 razy więcej. W Zagrywkach nie udaje mi się przekroczyć chyba nawet 300 milionów. Podobnie było z The Mandalorian w Złotych Tarasach.
Flipery w Zagrywkach od jakiegoś czasu są po prostu dużo trudniejsze, kula śmiga o wiele szybciej, boczne odbijaki walą mocniej, kołki na bokach są rozstawione tak aby kule łatwiej uciekały.
RAA postój kiedyś przy ludziach, którzy tam grają i sprawdź ile trwa przeciętna gra. Może mistrzowie grają tam godzinami ale 99% ludzi gra jakieś dwie, trzy minuty.
Właściciele Zagrywek ustawiają swoje maszyny tak jak chcą i oczywiście mają do tego pełne prawo ale klient ma także prawo do wyrażenia swojej opinii i napisania dlaczego przestał tam regularnie przychodzić.
Odpowiedz
Spoko. Nikogo nie uraziłeś Smile
Odpisałem bo dość intensywnie działam w Zagrywkach i trochę się zdziwiłem wpisem.
Co do uwag, które zgłosiłeś to wygląda to według mnie następująco:
W Cybermachinie StarWars jest ustawiony w trybie maksymalnych mnożników na 40 (a w Zagrywkach na 20) więc w zasadzie to jednym dobrym strzałem (np . Hyperspace) można zrobić 1 mld. Kula śmiga w Zagrywkach szybciej bo playfield jest w miarę regularnie czyszczony. Na maszynach z brudnym playfieledem kula porusza się dużo wolniej więc pewną stąd w innych miejscach gdzie maszyny są rzadziej czyszczone kula porusza się wolniej i gra się łatwiej.
Boczne odnijaki uderzają z pełną siłą bo są po prostu sprawne.
Maszyny w Zagrywkach są naprawdę ustawione na średni poziom trudności, słupki przy outline są zazwyczaj na pozycji środkowej a nie maksymalnie rozsunięte.
Jestem w Zagrywkach dość często więc jak się będziesz wybierał po prostu daj znać, chętnie się spotkam i na miejsc sprawdzimy co się dzieje Smile
RAA
Odpowiedz
Cytat:Kula śmiga w Zagrywkach szybciej bo playfield jest w miarę regularnie czyszczony. Na maszynach z brudnym playfieledem kula porusza się dużo wolniej więc pewną stąd w innych miejscach gdzie maszyny są rzadziej czyszczone kula porusza się wolniej i gra się łatwiej.

W Złotych Tarasach stały The Mandalorian i Deadpool, czyste i nowiutkie. Kule  śmigały wolniej, nie uciekały tak szybko, odbijaki odbijały słabiej. Jak to się ma do tej teorii?
Nie wiem jak są ustawione te mnożniki o których piszesz ale w Cybermachinie na Star Wars gra się po prostu o wiele dłużej i przyjemniej niż w Zagrywkach. Tak samo było z The Mandalorian i Deadpoolem w Złotych Tarasach. Szkoda, że tam nie ma juz fliperów bo były one ustawione tak, że móżna było pograć.
Odpowiedz
(06/07/2024, 23:42)GRD napisał(a):
Cytat:Kula śmiga w Zagrywkach szybciej bo playfield jest w miarę regularnie czyszczony. Na maszynach z brudnym playfieledem kula porusza się dużo wolniej więc pewną stąd w innych miejscach gdzie maszyny są rzadziej czyszczone kula porusza się wolniej i gra się łatwiej.

W Złotych Tarasach stały The Mandalorian i Deadpool, czyste i nowiutkie. Kule  śmigały wolniej, nie uciekały tak szybko, odbijaki odbijały słabiej. Jak to się ma do tej teorii?
Nie wiem jak są ustawione te mnożniki o których piszesz ale w Cybermachinie na Star Wars gra się po prostu o wiele dłużej i przyjemniej niż w Zagrywkach. Tak samo było z The Mandalorian i Deadpoolem w Złotych Tarasach. Szkoda, że tam nie ma juz fliperów bo były one ustawione tak, że móżna było pograć.

No to oczywiście są jeszcze dodatkowe czynniki, które mogą wpływać na szybkość kuli - być może maszyny są ustawione płasko lub właściciel mógł zdjąć moc z łapek. Albo jedno i drugie.
Czy to jest odpowiednie? Maszyny mają zalecane ustawienia i ja uważam, że warto z nich korzystać. Potem grając na turnieju można się mocno zdziwić.

Z jakiegoś powodu maszyny z kilku punktów zniknęły, więc pewnie warto się zastanowić jaka jest przyczyna. Może zbyt łatwe ustawienia nie sprzyjają utrzymaniu maszyn...
RAA
Odpowiedz
W miejsce Stranger Things pojawił się James Bond 007 PRO
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości