29/06/2024, 16:00
Nie byłem, nie wiem, czy należy. Chętnie zapoznałbym się z opinią któregoś z mistrzów. Jednak podtrzymuję intencję swojego posta - maszyny są po to , żeby sprawiać radość każdemu graczowi.
[Warszawa] Zagrywki
|
29/06/2024, 16:00
Nie byłem, nie wiem, czy należy. Chętnie zapoznałbym się z opinią któregoś z mistrzów. Jednak podtrzymuję intencję swojego posta - maszyny są po to , żeby sprawiać radość każdemu graczowi.
05/07/2024, 23:13
Nie było moją intencją aby kogokolwiek urazić, opisałem jedynie swoje subiektywne odczucia odnośnie ustawień fliperów w Zagrywkach.
Na pewno nie zaliczam się do mistrzów ale coś tam trochę z tymi dwoma buttonami ogarniam.
Niedaleko Zagrywek w Cybermachinie stoi Star Wars, nie raz zdarzało mi się tam zrobić ponad miliard punktów a czasem bywało prawie 2 razy więcej. W Zagrywkach nie udaje mi się przekroczyć chyba nawet 300 milionów. Podobnie było z The Mandalorian w Złotych Tarasach.
Flipery w Zagrywkach od jakiegoś czasu są po prostu dużo trudniejsze, kula śmiga o wiele szybciej, boczne odbijaki walą mocniej, kołki na bokach są rozstawione tak aby kule łatwiej uciekały.
RAA postój kiedyś przy ludziach, którzy tam grają i sprawdź ile trwa przeciętna gra. Może mistrzowie grają tam godzinami ale 99% ludzi gra jakieś dwie, trzy minuty.
Właściciele Zagrywek ustawiają swoje maszyny tak jak chcą i oczywiście mają do tego pełne prawo ale klient ma także prawo do wyrażenia swojej opinii i napisania dlaczego przestał tam regularnie przychodzić.
06/07/2024, 15:32
Spoko. Nikogo nie uraziłeś
Odpisałem bo dość intensywnie działam w Zagrywkach i trochę się zdziwiłem wpisem. Co do uwag, które zgłosiłeś to wygląda to według mnie następująco: W Cybermachinie StarWars jest ustawiony w trybie maksymalnych mnożników na 40 (a w Zagrywkach na 20) więc w zasadzie to jednym dobrym strzałem (np . Hyperspace) można zrobić 1 mld. Kula śmiga w Zagrywkach szybciej bo playfield jest w miarę regularnie czyszczony. Na maszynach z brudnym playfieledem kula porusza się dużo wolniej więc pewną stąd w innych miejscach gdzie maszyny są rzadziej czyszczone kula porusza się wolniej i gra się łatwiej. Boczne odnijaki uderzają z pełną siłą bo są po prostu sprawne. Maszyny w Zagrywkach są naprawdę ustawione na średni poziom trudności, słupki przy outline są zazwyczaj na pozycji środkowej a nie maksymalnie rozsunięte. Jestem w Zagrywkach dość często więc jak się będziesz wybierał po prostu daj znać, chętnie się spotkam i na miejsc sprawdzimy co się dzieje Cytat:Kula śmiga w Zagrywkach szybciej bo playfield jest w miarę regularnie czyszczony. Na maszynach z brudnym playfieledem kula porusza się dużo wolniej więc pewną stąd w innych miejscach gdzie maszyny są rzadziej czyszczone kula porusza się wolniej i gra się łatwiej. W Złotych Tarasach stały The Mandalorian i Deadpool, czyste i nowiutkie. Kule śmigały wolniej, nie uciekały tak szybko, odbijaki odbijały słabiej. Jak to się ma do tej teorii? Nie wiem jak są ustawione te mnożniki o których piszesz ale w Cybermachinie na Star Wars gra się po prostu o wiele dłużej i przyjemniej niż w Zagrywkach. Tak samo było z The Mandalorian i Deadpoolem w Złotych Tarasach. Szkoda, że tam nie ma juz fliperów bo były one ustawione tak, że móżna było pograć.
07/07/2024, 09:47
(06/07/2024, 23:42)GRD napisał(a):Cytat:Kula śmiga w Zagrywkach szybciej bo playfield jest w miarę regularnie czyszczony. Na maszynach z brudnym playfieledem kula porusza się dużo wolniej więc pewną stąd w innych miejscach gdzie maszyny są rzadziej czyszczone kula porusza się wolniej i gra się łatwiej. No to oczywiście są jeszcze dodatkowe czynniki, które mogą wpływać na szybkość kuli - być może maszyny są ustawione płasko lub właściciel mógł zdjąć moc z łapek. Albo jedno i drugie. Czy to jest odpowiednie? Maszyny mają zalecane ustawienia i ja uważam, że warto z nich korzystać. Potem grając na turnieju można się mocno zdziwić. Z jakiegoś powodu maszyny z kilku punktów zniknęły, więc pewnie warto się zastanowić jaka jest przyczyna. Może zbyt łatwe ustawienia nie sprzyjają utrzymaniu maszyn...
04/09/2024, 19:20
W miejsce Stranger Things pojawił się James Bond 007 PRO
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|