![]() |
Z cyklu " Polak potrafi" dajesz rade aby grać - Wersja do druku +- Forum Flipperowe (https://forum.flippery.org.pl) +-- Dział: Warsztat (https://forum.flippery.org.pl/forumdisplay.php?fid=107) +--- Dział: Inne tematy związane z działaniem lub naprawą flipperów (https://forum.flippery.org.pl/forumdisplay.php?fid=41) +--- Wątek: Z cyklu " Polak potrafi" dajesz rade aby grać (/showthread.php?tid=1323) |
Z cyklu " Polak potrafi" dajesz rade aby grać - jacquesik - 10/05/2015 Uwielbiam moment ,gdy otwieram po raz pierwszy Flippera,podnosze playfield i sprawdzam stan.Ciekawe rzeczy można znależdż na dnie maszyny, świadczące o jej historii paronastoletniej służbie człowiekowi.Zetony,notaki operatorów, stare stickery i inne ,o ekskrementach gryzoni i samych padłych zwierzętach nie wspomne. Lecz najciekawszymi są rozwiązania techniczne zastosowane przez poprzednich właścicieli- pełny "szacun",nie z powodu przydatności lub szkodliwości takich rozwiązań,ale szacun za to że ktoś musiał sobie poradzić i wymysleć rozwiązanie, bez dokupowania części w sklepie. a więc: Trzeba sie ratować Piła Rescue 911 :mrgreen: ![]() - mezik - 10/05/2015 mowisz masz world cup ![]() ![]() - dinio - 10/05/2015 Przepiękne te patenty! Ostatnio sam,osobiście zrobiłem ładnego ''babola'' przez czyste lenistwo.Na płycie WPC Power Driver Board z jakiegoś powodu uszkodzeniu uległ transoptor U7 odpowiedzialny za jeden z fliperów i nie chciało mi się demontować tej płyty to przylutowałem drugi na grzbiecie tego uszkodzonego.Oczywiście obiecałem sobie że w najbliższym czasie to poprawię :mrgreen: - leszek golon - 10/05/2015 dinio napisał(a):Przepiękne te patenty! Ostatnio sam,osobiście zrobiłem ładnego ''babola'' przez czyste lenistwo.Na płycie WPC Power Driver Board z jakiegoś powodu uszkodzeniu uległ transoptor U7 odpowiedzialny za jeden z fliperów i nie chciało mi się demontować tej płyty to przylutowałem drugi na grzbiecie tego uszkodzonego.Oczywiście obiecałem sobie że w najbliższym czasie to poprawię :mrgreen: Bo choinki w elektronice są najmodniejsze :lol: :lol: :lol: - jacquesik - 10/05/2015 dinio napisał(a):Przepiękne te patenty! Ostatnio sam,osobiście zrobiłem ładnego ''babola'' przez czyste lenistwo.Na płycie WPC Power Driver Board z jakiegoś powodu uszkodzeniu uległ transoptor U7 odpowiedzialny za jeden z fliperów i nie chciało mi się demontować tej płyty to przylutowałem drugi na grzbiecie tego uszkodzonego.Oczywiście obiecałem sobie że w najbliższym czasie to poprawię :mrgreen: Zrób fotke !! powiem tak- jak bym to zobaczył bez ostrzeżenia to byś mnie załatwił na amen:mrgreen: - dinio - 10/05/2015 Trochę mi wstyd.... Słaby ze mnie fotograf ale coś tam widać,tylko proszę nie oglądać podczas spożywania posiłków,grozi opluciem ekranu :-) - mezik - 10/05/2015 Co ty pudelkiem na buty zdjecia robisz? - RAFAL - 10/05/2015 mezik napisał(a):Co ty pudelkiem na buty zdjecia robisz?Dobre Mezik ![]() Kamera obscura ![]() Nie obraź się Dinio ale może powtórzysz tę fotę, gorsza raczej nie wyjdzie.... ![]() - dinio - 10/05/2015 To było aparatem ale ZAPŁONOWYM :!: Oj tam,oj tam,coś widać i wiadomo o co biega.Tak jakoś wyszło a drugi raz nie chce mi się otwierać,świat chyba nie jest jeszcze gotowy na moją "twórczość" ;-) Lepiej napiszcie jakie wam się babole przytrafiły jak trzeba nieraz zrobić coś na szybko? - jakubce - 10/05/2015 Wybijak "ECO" z OBI - leszek golon - 10/05/2015 jakubce napisał(a):Wybijak "ECO" z OBI Wersja z ogranicznikiem hałasu :-P - szeryfisch - 10/05/2015 Ooo taki sam wybijak miałem w Creaturze. Niestety juz go nie ma... - snowvictim - 12/05/2015 W Elvirce assy solenoida od Party Punch był przymocowany na gorący klej, i nie mam pojęcia czemu bo dziury od śrub w desce dobre, oczywiście dałem śruby po tym jak to zobaczyłem. Jeszcze z takich ciekawych rozwiązań widziałem jak gościu przyspawał nakrętkę od śruby na ten kawałek metalu, który chwyta śruby od nóg bo mu gwint w tym kawałku blachy poszedł. :lol: - Berud - 18/05/2015 tutaj po angielsku ale dużo zdjęć https://pinside.com/pinball/forum/topic/worst-hackrepair-you-ever-saw - snowvictim - 18/05/2015 ![]() ![]() :lol: :lol: :lol: |